zaterdag 27 november 2010

oud bericht met wat nieuwe foto'sTokyo! Vanaf dag 1 zijn we hier in een inmense rollercoaster terecht gekomen. We beginnen net een beetje te acclimatiseren. Ik heb nog nooit in mijn leven zo een grote stad gezien en denk ook dat dat nog even zal duren! Ik geloof dat alleen mexico city meer inwoners telt. Toen we meegenomen op een etentje van een zakenpartner van Maarten vroegen waar het centrum van Tokyio nu eigenlijk was begon hij hard te lachen en hief beide handen op om op zijn vingers de downtowns op te noemen! Alles hier is groot! Ja ook de nagebouwde eiffel toren, maar dan wel 6 meter hoger dan die in Parijs. Toen we op zoek gingen naar een stekker om de onze naar die van Japan te kunnen converten kwamen we terecht in een media markt grote winkel( Oja, maar wel 8 verdiepingen hoog) Het grootste kruispunt, de meeste mensen etc. Maar het mooiste zijn toch echt de keurige rijen bij 1 van de 13 metrolijnen, mensen wachten todat iedereen naar buiten is en dan pas rustig naar binnen. Geen vuil op straat, het auto verkeer is nauwlijks hoorbaar( ben er nog steeds niet achter waarom, dacht eerst dat de auto's electrisch waren maar dat blijkt toch niet het geval. En had ik al verteld dat je hier je fiets te midden van 13 miljoen inwoners gewoon aan een dun ringslot kunt vast zetten.
Je hoeft de map van tokyo maar uit je zak te trekken en er staat al een vriendelijke Japanner naast je om je in zeer gebrekkig engels de weg te wijzen. Domo Arigato!
Vandaag zijn we in het park de rock en roll punkers van Japan tegen gekomen, dansen om mijn zware camera, mijn hoofd nog in de wolken van de vorige avond waar we op de 54ste verdieping van het Park hyat Hotel( Lost in translation, als je hem niet gezien hebt kijken!) met klinkende glazen champagne( oh shit! Kosten die 40,-euro per stuk!!!!!!) naar de lichtjes stad tokyo keken.
Veel te doen, veel te zien en erg veel indrukken te verwerken!
Japanners zijn het meest beleefde en lieve volk wat we ooit zijn tegen gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten